תוכנית המנטורינג

חזון התכנית

יצירת תהליך הדדי ובלתי אמצעי,
כהזדמנות לנטוורקינג החוצה קהילות,
והתקדמות אל עבר פריצת דרך בתעסוקת
החברה הערבית במשק הישראלי.

מטרות מרכזיות

תמיכה וליווי הצעירים הערבים (מנטים) במימוש שאיפותיהם המקצועיות והאישיות במסגרת עולמם המקצועי. מתן הזדמנות להיכרות ולפתיחות הדדית ויצירת מנהיגות עסקית משותפת.

מה דורשת ההשתתפות בתוכנית?

המשמעות המעשית בהצטרפות לתוכנית היא הקדשת שעה אחת בחודש למפגש אחד על אחד כחלק מתהליך מנטורינג שאורכו כשנה והשתתפות (כשלוש פעמים בשנה) במפגשים קבוצתיים של הצמרת העסקית יהודית -ערבית בארץ.

ייחודה של התוכנית טמון בעיצוב התהליך על פי הדינמיקה יוצאת הדופן הנוצרת בין הצמדים ובהתמקדות בצרכים האינדיבידואלים של כל צמד, מסיבות אלו אין תהליך אחד הדומה לשני ולמעשה כל תהליך נראה אחרת.

בדרך להגשמת הקריירה התעסוקתית של המנטי

משתתפי התוכנית זוכים לפיתוח יכולות אישיות, הכוונה אישית מקצועית שאינה מתווכת מדמות מובילה ומעוררת השראה, פיתוח מקצועי וליווי וסיוע בחישוב דרכי פעולה כדאיות על מנת להצליח לעוט קדימה, לנתץ את תקרת הזכוכית ולהתפתח בנתיב הנבחר.

תגובות

הסכמי השלום עם מדינות ערב מייצרים הזדמנות עסקית ייחודית עבור יצואניות. שילוב עובדים ערבים, אשר דוברים את השפה ומכירים את התרבות, יכול לסייע ביצירת שותפויות עסקיות
.כ-10% מהעסקים בישראל הינם עסקים בבעלות ערבית פנייה להיצע ספקים רחב יותר עשויה להוריד את עלויות .הספקים ו/או לשפר את איכות הספקים
העסקה של עובדים ערבים, אשר יכולים להיות זמינים לעבודה בשבתות ובחגים, עשויה לייצר המשכיות עסקית לאורך כל ימות השנה
שימוש במסלולי התעסוקה המוצעים על ידי משרד הכלכלה (כגון 4.17, 4.2) מפחיתים את עלויות ההעסקה של עובדים מהחברה הערבית
גיוון תעסוקתי עשוי לתרום לפתיחות מחשבתית של העובדים ולהגדיל יצירתיות וחשיפה לעולמות תוכן חדשים
גיוון תעסוקתי מייצר שיפור בתפיסה של הארגון בקרב הציבור והקהילה העסקית