מעסיקים

חלקה של החברה הערבית באוכלוסייה בישראל הוא 21%, והיא שותפה לייצור של 8% מהתמ"ג בלבד. בזמן שמעסיקים גדולים  אינם מצליחים למצוא עובדים בעלי כישורים הדרושים להם, ישנם כ-140 אלף צעירים משכילים מהחברה הערבית ללא תעסוקה ההולמת את השכלתם, כישוריהם ויכולותיהם.

את המציאות הזו אנו שואפים לשנות – הצטרפו אלינו ויחד נוביל שינוי חברתי וכלכלי פורץ דרך!

הכדאיות העסקית הנובעת מגיוון והכללה כבר אינה מוטלת בספק, אך הדרך ליישם אותן אינה מובנת מאליה וכרוכה בתהליכי שינוי. מיזם קו-אימפקט הוקם על מנת ללוות חברות המעוניינות לקחת חלק בהובלת השינוי ולהפיק ממנו את מירב התועלת, לעבור תהליכי למידה, התאמה והתמקצעות במטרה להיות ארגונים מגוונים ומכלילים בעלי אקלים ארגוני המשפיע לטובה ונותן לכלל העובדים תחושת שייכות ומחויבות לארגון ולמטרותיו.

החברות השותפות במיזם קו אימפקט:

אנו מלווים כיום 36 חברות מובילות במשק אשר נמצאות בשלבים שונים של תהליכי התנעה, אבחון ומימוש תוכניות עבודה. למעלה מ-3,000 עובדים מהחברה הערבית, משכילים ומקצועיים, השתלבו בהצלחה בחברות והם תורמים מהידע ומהיכולות שלהם לארגון בו הם עובדים, משפיעים עליו ועל הכלכלה והחברה הישראלית.

היעד: עד 2025 נשפיע על 100 מתוך 200 החברות המובילות במשק.

בנק-הפועלים-PNG
favicon[1]
Untitled-1_0038_Layer-1
Kimberly
logo_red
Untitled-18
Untitled-16
Untitled-15
Untitled-12
Untitled-1
salesforce-logo
hp-logo-vector-download (1)
BD
unnamed
26
27
25
Herzog blue logo
Untitled-1_0037_Layer-2
22
תנובה לוגו
20
19
18
17
Untitled-1_0033_Vector-Smart-Object
כלמוביל
טבע
12
10
google-logo
7
6
logo_cola_taam_hachaim-1
Untitled-1
Untitled-1_0016_Vector-Smart-Object
2
1
לוגו האקדמית ת.א יפו
3
4

כיצד מצטרפים כמעסיק למיזם קו אימפקט?

המיזם עובד בשיתוף פעולה עם החברות הגדולות במשק וגם עם חברות קטנות יותר אשר יש להן נראות והשפעה נרחבים. המיזם מצרף אל חברות הליבה שלו כ-10 חברות בכל שנה, המעוניינות לקדם את נושא תעסוקת החברה הערבית בקרבן ולעבור תהליך של אבחון והתחייבות לתכנית עבודה ויעדים על מנת לקדם מטרה זו. במהלך האבחון מוגדרת גם התועלת העסקית הספציפית ומהן אבני הדרך להשגתה. אם חברתכם עונה על הקריטריונים הנ"ל, פנו אלינו ויחד נבחן את ההתאמה לעבודה משותפת.  

ליווי צמוד, מקצועי ואישי לאורך כל השותפות הכירו את תפקיד ה-KAM (KEY ACCOUNT MANAGER)

Kam – מנהל/ת תיק הלקוח, הוא אשר אמון על ניהול הקשר עם המעסיק – הלקוח. הקאם מלווה את המעסיק במעקב אחר התקדמות תכנית העבודה, עמידה ביעדים, זיהוי אתגרים וחסמים ודרכי התמודדות עמם, זיהוי הזדמנויות ומימוש שלהן, יצירת קשר וביסוס תהליכי עבודה עם שותפים מתאימים וכיו"ב. לכל מעסיק צמוד/ה גם יועץ/ת ארגוני/ת במקביל לקאם ובשותפות עמו/ה, המלווה את התהליך ומסייע לו לזהות את הצרכים והמענים המתאימים לו למימוש תכנית העבודה ועמידה ביעדיה.  

"

על מנת להתמודד באופן יעיל עם האפליה המבנית בתעסוקה הערבית, על המעסיקים ליזום שינוי בתרבות הארגונית ולהסיר חסמים פנימיים המקשים על קבוצות מופלות. זהו כשל שוק מתמשך המחייב התערבות משותפת של כל בעלי העניין על מנת להגיע לפתרון.
2013
מתוך מחקר המכון הישראלי לדמוקרטיה

פורום עמיתים מהחברה הערבית בחברה המעסיקה

Arab Peer Groups in Co-Impact's Core Companies

מטרת הפורום היא לקדם תוכניות גיוון והכללה מערכתיות בארגונים, לקדם את ביצוע תכנית העבודה ולמקסם את התועלת העסקית שבצידה. שיטת הפעולה של הפורום מבוססת על פרקטיקה מיטבית, המיושמת ברחבי העולם. העמיתים הם עובדים ומנהלים ערבים בעלי מוטיבציה, יוזמה ויכולת הובלה, המעוניינים לתמוך בחברה בצעדיה למימוש תוכנית העבודה לשילוב עובדים מהחברה הערבית. 

עמיתי הפורום פועלים יחד עם מחלקת ה-HR בארגון ומסייעים בגיוס טאלנטים ערבים ובהתאמת תהליכי הגיוס, הקליטה ושימור העובדים הערבים, התאמת סל רווחה, תכניות הדרכה ועוד, על פי מאפייני הארגון. העמיתים תומכים בחיזוק הקשר בין הנהלת החברה לעובדים ולחברה הערבית ופועלים גם עם מחלקות השיווק, ההסברה, הפרסום ועוד, על פי תכנית העבודה של הפורום עצמו ושל הארגון.

עמיתים משתפים

הסכמי השלום עם מדינות ערב מייצרים הזדמנות עסקית ייחודית עבור יצואניות. שילוב עובדים ערבים, אשר דוברים את השפה ומכירים את התרבות, יכול לסייע ביצירת שותפויות עסקיות
.כ-10% מהעסקים בישראל הינם עסקים בבעלות ערבית פנייה להיצע ספקים רחב יותר עשויה להוריד את עלויות .הספקים ו/או לשפר את איכות הספקים
העסקה של עובדים ערבים, אשר יכולים להיות זמינים לעבודה בשבתות ובחגים, עשויה לייצר המשכיות עסקית לאורך כל ימות השנה
שימוש במסלולי התעסוקה המוצעים על ידי משרד הכלכלה (כגון 4.17, 4.2) מפחיתים את עלויות ההעסקה של עובדים מהחברה הערבית
גיוון תעסוקתי עשוי לתרום לפתיחות מחשבתית של העובדים ולהגדיל יצירתיות וחשיפה לעולמות תוכן חדשים
גיוון תעסוקתי מייצר שיפור בתפיסה של הארגון בקרב הציבור והקהילה העסקית

השאירו פרטים לבחינת השתתפותכם