חדשות

כנס "הדרום במרכז: תעסוקת החברה הערבית-בדואית בנגב"

306162443_160245539939782_1996062224260996908_n

ביום שני 12/09 קיימנו את כנס "הדרום במרכז: תעסוקת החברה הערבית-בדואית בנגב" בהיכל הפיס לתרבות רהט.

הכנס נפתח בדברי ברכה והצלחה מכבוד נשיא המדינה מר יצחק הרצוג ורעייתו הגברת מיכל הרצוג.
את הכנס פתחו צבי זיו יו"ר משותף קו אימפקט, פאיז אבו סהיבאן ראש העיר רהט, יאיר גולן סגן שרת הכלכלה והתעשייה ואחמד מואסי ראש תחום ערבים בקרן אדמונד דה רוטשילד.
במהלך הכנס הוצגו עיקרי הממצאים של מחקר עומק בנושא תעסוקת החברה הערבית-בדואית בנגב, אשר התבצע ע"י ד"ר נסרין חדאד חאג’ – יחיא מחברת NAS ناس ,המהווה בסיס אסטרטגי מעשי לקידום הנושא במודל קולקטיב אימפקט.
בהמשך, התקיים פאנל בנוכחות בכירות ובכירים אשר עוסקים בנושא התעסוקה של החברה הערבית הבדואית בנגב: ד"ר בני צרפתי מהאגף לפיתוח כלכלי-חברתי בחברה הבדואית במשרד הרווחה והביטחון החברתי, מוסא אלקריני מנהל ריאן מרחב דרום – בעצמי, סלימאן אלעמור מנכ"ל שותף בעמותת אג'יק מכון הנגב, מחמוד אלעמור מנכ"ל החברה הכלכלית ברהט, ד"ר ע'אליה אבו כף ראש תחום פיתוח כלכלי חברתי בעמותת ינאביע, ד"ר ספא אבו רביעה ראש תחום חברה ערבית ביד הנדיב ורחלי בוהדנה סמנכ"לית משאבי אנוש ב-ICL ישראל.
את הכנס חתמה מנכ"לית קו-אימפקט נוא ג'השאן-בטשון, שסיכמה את הכנס והדגישה כי לעבודה בנגב יש השפעה על כלל החברה הערבית בישראל. היא גם שיבחה את פועלם של מוסדות אקדמיים וארגונים אזרחיים הפועלים בתחום.
תודה למשתתפות ולמשתתפים בכנס, לשותפינו בכירי ובכירות המגזר העסקי ודמויות מפתח בארגונים השונים. רק בשותפות רחבה ורב מגזרית נוכל להביא לשינוי משמעותי ולתעסוקה איכותית והולמת לחברה הערבית-הבדואית בנגב.

 

שתפו את הפוסט

פייסבוק
וואטסאפ
לינקדאין
הסכמי השלום עם מדינות ערב מייצרים הזדמנות עסקית ייחודית עבור יצואניות. שילוב עובדים ערבים, אשר דוברים את השפה ומכירים את התרבות, יכול לסייע ביצירת שותפויות עסקיות
.כ-10% מהעסקים בישראל הינם עסקים בבעלות ערבית פנייה להיצע ספקים רחב יותר עשויה להוריד את עלויות .הספקים ו/או לשפר את איכות הספקים
העסקה של עובדים ערבים, אשר יכולים להיות זמינים לעבודה בשבתות ובחגים, עשויה לייצר המשכיות עסקית לאורך כל ימות השנה
שימוש במסלולי התעסוקה המוצעים על ידי משרד הכלכלה (כגון 4.17, 4.2) מפחיתים את עלויות ההעסקה של עובדים מהחברה הערבית
גיוון תעסוקתי עשוי לתרום לפתיחות מחשבתית של העובדים ולהגדיל יצירתיות וחשיפה לעולמות תוכן חדשים
גיוון תעסוקתי מייצר שיפור בתפיסה של הארגון בקרב הציבור והקהילה העסקית