חדשות

כנס הגיוון השנתי של קו אימפקט

281353536_134507392513597_4865158160379770487_n
יום מרגש של תוכן מקצועי והרבה סיפורי הצלחה ארגוניים ואישיים עבר עלינו בכנס הגיוון השנתי של קו אימפקט שהתקיים ביום רביעי 25.5 בקאנטרי כפר קאסם. זו הייתה הזדמנות להעמיק בגישת הגיוון וההכללה של החברה הערבית ככלי לקידום מרחבי עבודה משותפים בין יהודים וערבים, לחיזוק החוסן הארגוני ולהגברת הרווחיות של המעסיקים. גישת ה- Diversity, Equity & Inclusion בשמה הלועזי, מקובלת כבר במקומות רבים בעולם והופכת יותר ויותר מוכרת בישראל בזכות עבודת עומק של ארגונים כמו קו אימפקט והעבודה התהליכית בחברות השותפות לדרך – 55 עד היום ועוד 45 בשנים הקרובות!
בשלל הפאנלים וההרצאות שנערכו, מנכ"לים ומנהלים, עובדים ערבים ויהודים שיתפו בנעשה בתוך הארגונים שלהם, וחשפו בפנינו את חשיבות ההשקעה של הדרג הניהולי בתהליך השתנות הארגונית ושיתפו בחוויות וברגעים מרגשים. דבריהם מעודדים ויתנו לנו הרבה אוויר לשנה הקרובה.
אילן בירנפלד, יו"ר ומנהל עסקים ראשי ב Deloitteישראל סיפר על ההחלטה להקים משרד של החברה בנצרת וזאת במטרה ליישם הלכה למעשה את המדיניות הארגונית של החברה בנושא גיוון והכללה של החברה הערבית, והוסיף כי החלום שלו הוא שאימהות בנצרת תאמרנה לילדים שלהם, ״תלמדו טוב כדי שיום אחד תעבדו בדלויט״.
אייל מליס, מנכ״ל קבוצת תנובה, סיפר כיצד השותפות עם קו אימפקט סייעה לחברה לעבור מאסטרטגיית גיוס להסתכלות על החברה הערבית כשותפה לדרך וכחלק בלתי נפרד מהתפתחות הקבוצה בדגש על תפקיד החברה בקידום עובדים ערבים בתפקידי ניהול.
עו"ד מרים כבהא, נציבה ארצית, נציבת שוויון הזדמנויות בעבודה, הביעה תקווה שהעבודה שהיא עושה לאורך שנים תגרום לבת שלה להיות גאה בה והוסיפה כי "עובדה היא, שמעסיקים המשתפים פעולה עם קו אימפקט מנכיחים את השוויון, מהווים דוגמה לארגונים אחרים ומניעים את שוק העבודה באופן מיטבי ואיכותי".
והיו עוד הרבה דוברות ודוברים נפלאים ומרתקים. בימים הקרובים נספר לכם יותר על ההרצאות הבולטות, ועד אז, אנחנו רוצים לשלוח תודה חמה לכל המשתתפות והמשתתפים שלקחו חלק ביום המיוחד הזה ובמיוחד ליו״רים המשותפים שלנו, צבי זיו וד״ר סמיר קאסם, לכלל הדוברים שהגיעו לשתף מניסיונם ועבודתם עם קו אימפקט, בהם מומו מהדב – מנכ״ל ארגון מעלה לאחריות תאגידית, עאדל בדיר – ראש מועצת כפר קאסם, זוהיר יוספיה – ראש מועצת דבוריה, איתן ברנשטיין – שותף מנהל AKT, מיטל גוטמן – מנהלת בכירה לגיוון והכללה McKinsey Europe, ועוד נציגות ונציגי חברות עסקיות וארגונים שותפים של קו אימפקט ביניהם: Google, אקורד, amdocs, קו משווה, אלפנאר, שטראוס מים, BD , KLA, מיתר וקימברלי קלארק, שנקדיש להם פוסטים ייעודיים. בלי לשכוח את האורחים הנכבדים והצוות המסור של קו אימפקט.

שתפו את הפוסט

פייסבוק
וואטסאפ
לינקדאין
הסכמי השלום עם מדינות ערב מייצרים הזדמנות עסקית ייחודית עבור יצואניות. שילוב עובדים ערבים, אשר דוברים את השפה ומכירים את התרבות, יכול לסייע ביצירת שותפויות עסקיות
.כ-10% מהעסקים בישראל הינם עסקים בבעלות ערבית פנייה להיצע ספקים רחב יותר עשויה להוריד את עלויות .הספקים ו/או לשפר את איכות הספקים
העסקה של עובדים ערבים, אשר יכולים להיות זמינים לעבודה בשבתות ובחגים, עשויה לייצר המשכיות עסקית לאורך כל ימות השנה
שימוש במסלולי התעסוקה המוצעים על ידי משרד הכלכלה (כגון 4.17, 4.2) מפחיתים את עלויות ההעסקה של עובדים מהחברה הערבית
גיוון תעסוקתי עשוי לתרום לפתיחות מחשבתית של העובדים ולהגדיל יצירתיות וחשיפה לעולמות תוכן חדשים
גיוון תעסוקתי מייצר שיפור בתפיסה של הארגון בקרב הציבור והקהילה העסקית